2691041844 Λιμάνι Διακοπτού, Διακοπτό
hero image

Διακοπτό
Κοχύλι | Εστιατόριο - Ψαροταβέρνα Διακοπτό

Το Διακοπτό, αποτελεί μια όμορφη, περιποιημένη παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας με πολλά λουλούδια και ωραίους κήπους όπου κυριαρχεί το άρωμα από τους δεντρόκηπους. 

Απέχει 161 χλμ. από την Αθήνα και 54 χλμ. από την Πάτρα. Η μετάβαση στο Διακοπτό μπορεί εύκολα να γίνει, εκτός από αυτοκίνητο, και με τη χρήση των συχνότατων δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αχαΐας, όπως επίσης και με την χρήση τραίνων του Προαστιακού με ανταπόκριση στο Κιάτο.

Η πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού αποτελεί το εμπορικό κέντρο της πόλης και το μέρος σφύζει από ζωή καθώς εδώ υπάρχουν αρκετά καταστήματα. Στο σιδηροδρομικό σταθμό, σαν σε ζωντανό μουσείο, μπορείτε να δείτε την παλιά ατμομηχανή του οδοντωτού που ονομαζόταν "Μουτζούρης" και κυκλοφορούσε ακατάπαυστα από το 1890 ως το 1965 όπου και καταργήθηκε για ν' αντικατασταθεί με νέα αυτοκινητάμαξα.
 
 
 
 
 
 

Από το Διακοπτό ξεκινά ο φημισμένος οδοντωτός σιδηρόδρομος. Το γραφικό τρενάκι διασχίζει τη χαράδρα του Βουραϊκού και μέσω της Ζαχλωρούς φτάνει στα Καλάβρυτα, πραγματοποιώντας μια υπέροχη διαδρομή που χαρίζει μοναδικές και έντονες εμπειρίες. Στο πρώτο, από τα 13 τούνελ, αναγράφεται η ημερομηνία “10 Μαρτίου 1986” που είναι η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι.

Η παραλία του είναι από τις πιο όμορφες του Κορινθιακού, ιδιαίτερα ξεχωρίζει η περίφημη κοσμική πλαζ "Εγκάλη" στην ανατολική άκρη της κωμόπολης, με πεντακάθαρη θάλασσα και πανέμορφη παραλία. Μερικές ακόμα παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε είναι:
- Η παραλία του Ελαιώνα
- Η παραλία της Πούντας με Γαλάζια Σημαία
- Η παραλία Πλατάνου
- Η παραλία της Ροδιάς
- Η παραλία της Άκολης
- Η παραλία του Κρυονέριου
- Η παραλία των Νικολέικων

Στο Διακοπτό αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες αλλά και παρέες νέων. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπαρ και καταστήματα για να κάνετε τα ψώνια σας.Σας περιμένουμε λοιπόν, με την οικογένεια και τους φίλους σας για να σας περιποιηθούμε και να φροντίσουμε ώστε να έχετε ένα μοναδικό γεύμα.